Aspasia i ti

Jutro je. Novi dan je pred tobom. Svakodnevica ulazi na velika vrata.

Sledi umivanje i jutarnja rutina. Buđenje uz miris omiljene kafe. Šminkanje. Odabir odevne kombinacije, priprema doručka, razmenjivanje prvih reči sa ukućanima dok misli počinju da se gomilaju.

„Danas treba da završim važan projekat na poslu“, „Krema za lice koju imam ne odgovara mojoj koži, pojavilo se crvenilo. Kojom bih mogla da je zamenim?“, „Ovsene pahuljice i grčki jogurt ili kiflice sa sirom za doručak?“, „Moram da obavim čitav niz kućnih poslova“, „Kafa sa devojkama je prekosutra u 18h“, „Možda bioskop?“

„Trebalo bi da odem na taj hemijski piling kojeg toliko odlažem…. A kolagen? Čula sam da on pomaže u regeneraciji kože i da sprečava nastanak i produbljivanje bora… Kolagen… Obogaćen hijaluronskom kiselinom, vitaminom C... Čini mi se da se efekat već nazire“. 

A deca? Poseban deo naše pažnje je usmeren njima. Pripremi za školu, pakovanje knjiga, sportske opreme, domaćih zadataka, užine, ohrabrivanje, zatim kratak rastanak do ponovnog susreta kasnije tog dana. „Klincima trebaju nove patike i jakne, treba ih odvesti i na plivanje… Uradiće domaći u produženom boravku, rekreativna nastava je za mesec dana….“ I tako u krug, bez prestanka.

Emocije i raspoloženja koja će obeležiti veći deo dana se formiraju. Obaveze nas preplavljuju. Život počinje. Tempo dana kao da je diktiran sam po sebi, tom jačinom, da dok smo se okrenuli, već je kraj radnog vremena, a nagomilan stres polako jenjava od same pomisli da se vraćamo svom domu.


Šta nam preostaje?

Ispunjavanje dodatnih obaveza, večernja rutina u okviru kućne atmosfere ili izlazak, važno da je među voljenima i – tvojih 5 minuta. Tada, u tvojoj rutini se vraćaš samoj sebi. Tada se „resetuješ“ za jedno novo sutra i sve izazove pred njim.

Za nas, žene, tih naših 5 minuta je uglavnom obeleženo večernjom rutinom nege kože lica i tela. Već znamo da je rutina nege potpuna samo ako je obeležena sastojcima koji brinu o njoj iznutra ali, na koji god način obeležena, to vreme je unikatno samo zato što je naše!

Veče je. Bliži se vreme snu. Uzimam 1 šot Aspasia collagen beauty kolagena, sa ukusom kupine. „Trebalo bi da je regeneracija kože putem kolagena najbolja tokom noći… Tada se najviše apsorbuje, te će sastojci biti iskorišćeni maksimalno". I… nastavljam dalje.

Zato što koža voli kada brinemo o njoj!