Lepota kao način života

Lepota kao način života

#beauty #skincare #aspasiacollagen

Savremeni svet ima jasno izražene distinkcije kada je reč o estetici. Osim što se trendovi menjaju iz godine u godinu, tržište je preplavljeno anti-aging proizvodima koji podržavaju sve one koji žele da graciozno stare. Bilo da se suočavate sa prvim znacima starenja ili ste već u poodmaklim godinama možete biti sigurni da za svaki vaš izazov postoji rešenje.

Anti-aging pokreti nam pružaju varijetete mogućnosti, od prirodnih, kozmetičkih do hirurških rešenja, a na nama je da samo prelomimo za šta ćemo se odlučiti. Prvi korak ka odlučivanju je određivanje cilja – šta je to što želite da postignete, šta za vas predstavlja anti-aging u odnosu na vaše stavove, a samim tim će se definisati najbolji način za postizanje željenih rezultata.

Glavna polazišta pri isticanju anti-aging programa su naša posvećenost i istrajnost gde se kao zaključak mahom navodi to da je za najbolji efekat potrebno uložiti mnogo truda i izdvojiti određenu količinu energije, odnosno, da bismo graciozno starili potrebno je da nam svest o nezi postane način života.

Iako su lepa, negovana koža, kosa i nokti najvažniji aduti jedne žene, iza estetike se krije pojam zbog kojeg je možda čak i najvažnije posvetiti pažnju ovom segmentu, a to je ni manje ni više nego zdravlje. Ako nam je motivacija očuvanje zdravlja, naročito ako imamo u vidu da je koža pre svega naš najvažniji organ, sigurno je da će uložen trud usmeren ka našem organizmu biti vidljiv i spolja.

Kozmetika svojim proizvodima za negu kože „dobacuje“ samo do određenog dela, odnosno ona ima više spoljašnji, „trenutni“ efekat i samim tim ne predstavlja dugoročno rešenje. Tamo gde kozmetika staje, nauka nastavlja – razvojem dijetetskih suplemenata na bazi kolagena zbog kojih kažemo da lepota dolazi iznutra i to ne bez razloga.

Kolagen je sastavni deo našeg organizma. Predstavlja protein koji ima veoma važnu ulogu u funkcionisanju i optimalnom održavanju našeg organizma. Suplementi imaju za cilj da nadomeste ono što s godinama gubimo i stimulišu naš organizam na ponovnu proizvodnju dragocenih supstanci.

Tako osveženo, naše telo ponovo postaje snažna, pametna mašina, koja raspoređuje dobijene materije tamo gde je neophodno. Nekad je samo potrebno podsetiti organizam na svoje mogućnosti time što ćete mu obezbediti kvalitetan i optimalan unos onih vitamina, minerala, proteina, esencijalnih masnih kiselina koje mu nedostaju.

Na taj način, osim što čuvamo zdravlje pružamo priliku sebi da uradimo nešto više, značajnije za nas, te možemo sebi da dopustimo da se opustimo i prebrinemo jednu brigu manje.

Tada će, nema sumnje i naša koža zablistati, jer ono što ona najviše voli je da bude zdrava.