Tvoja dnevna doza lepote

Naučnici kažu da količina kolagena u organizmu određuje biološki uzrast čoveka. Promene količine tj. njegov nedostatak se najviše vidi po promenama na koži.

Zašto je važno da obezbedimo dovoljnu količinu ovog proteina?

Kolagen čini 70% ukupnih belančevina na koži. Osim toga, on je sastavni deo naših kostiju, mišića, tetiva - znači, njegova uloga je kompleksnija nego što nam izgleda na prvi pogled. Njegov proces obnavljanja i odumiranja se neprekidno odvija. Međutim, tokom života ta razmena se usporava, što rezultira deficitom kolagena. I? Počinje proces starenja.

Kada je reč o unošenju kolagena putem suplemenata prvo na šta obraćamo pažnju je količina kolagena i sporedni sastojci koje proizvod sadrži. Zbog čega je to važno?

Naš organizam proizvodi kolagen uz pomoć dve amino kiseline (glicin i prolin), a sam proces se odvija uz pomoć vitamina C. Kada u jednom šotu imate ova dva sastojka znate da će kolagen biti maksimalno apsorbovan i da ste organizmu pružili one količine koje su mu neophodne za neometan rad.

Jedan drugi, odnosno treći sastojak o kojem čitav svet bruji je hijaluronska kiselina. Nije na odmet da ponovimo da je ona prirodni sastojak naše kože i zapravo onaj glavni koji omogućava hidrataciju. Kada svemu ovome dodamo vitamin E, cink i biotin dobijamo fantastičnu šestorku.

Ovako formiran kolagen omogućava koži elastičnost, gipkost, poboljšanje tonusa, kosi sjaj, a noktima jačinu i uopšte - jedan blistav i zdrav izgled.

Tržište je preplavljeno ponudom najrazličitijeg asortimana. Osim različite kombinacije sastojaka, kolagen možete naći i u različitoj formi: u prahu, tabletama ili pak tečnosti. Kolagen koji je u tečnom obliku se odnosi na direktnu upotrebu i samim tim direktnu rastvorljivost.


Dodaci ishrani u ovom obliku omogućavaju najbolje rezultate koji su vidljivi posle kratkog vremena, zato što je apsorpcija ovim putem znatno brža. Optimalno vreme korišćenja za dostizanje željenog cilja je tri meseca.

Ujednačen ten, glatkost, čvrstina, sjaj, osveženost, smanjenje ožiljaka koje se postiže formiranjem zdravog tkiva, brži oporavak kože od stresa, hidratacija, mekoća kože i nežnost pri dodiru su samo neki od benefita koji se dobijaju suplementacijom.

A kosa? Kolagen kao protein utiče na rast novih vlasi i sprečavanje gubitka istih, ispucali i suvi vrhovi postaju prošlost, a ujedno se sprečava i gubitak boje odnosno pojava sedih vlasi.

Starenje je nemoguće zaustaviti, na kraju krajeva, mi to ni ne želimo. Ali, njegov proces je moguće usporiti. Naš cilj je da graciozno starimo i da kroz život koračamo osnažene.

Zato pruži svojoj koži ono što ona najviše voli – jednu dnevnu dozu lepote!